Kvinnan Bakom

Marie Rantzau - Kvinnan Bakom ENAMEL Copenhagen och Självlärd Smyckesdesigner

Marie Rantzau är kvinnan bakom ENAMEL Copenhagen och en självlärd smyckesdesigner. Marias kärlek till smycken började när hon reste ut i världen och hittade unika smyckesmaterial. En oändlig fascination för att kombinera färger, metaller, stenar och emalj på nya unika sätt. Detta var starten på en spännande resa som idag är i ständig utveckling.

"Jag är inte utbildad guldsmed, men jag har både drivkraften och ambitionerna – jag älskar att skapa något." – Marie Rantzau, designer och ägare.

ENAMEL Copenhagen kombinerar färgglatt, lekfullt och elegant, vilket ger smyckena en helt unik karaktär. Alla smycken är tillverkade i 18 karats förgyllt sterlingsilver och produceras i Thailand - ett långvarigt samarbete med både stora och små verkstäder. Utan att kompromissa med kvaliteten ligger våra smycken inom en prisklass där nästan alla kan vara med.

Marie Rantzau founder & designer ENAMEL Copenhagen

Inspiration

Inspirationen till ENAMEL Copenhagens kollektioner kommer främst från Östern, där smyckena också produceras. Marie Rantzau utvecklar sina designs genom att först bygga upp och sedan skala bort det överflödiga, så att de olika stilarna blir rena och enkla. Ofta återupplivar hon traditionella smyckesstilar och ger dem en ny twist.

Det enkla, lätta, lekfulla och humoristiska är vad som präglar ENAMEL Copenhagens DNA. Det ska vara roligt, seriöst och nytänkande på samma gång. ENAMEL Copenhagen är ständigt förnyande, men har samtidigt en solid grund.

"Jag är konstant i inspirationsläge. Jag följer med och tolkar världen och den bild vi är i. Det tar aldrig slut." – Marie Rantzau, designer och ägare.

Från Idé till Färdigt Smycke

ENAMEL Copenhagen är mer än bara de färdiga smyckena som syns i butikerna. Det är en lång process som börjar som en spirende idé och slutar som ett färdigt smycke. De populära smyckedesigns kommer från Marie Rantzaus kreativitet och formas och anpassas, bland annat genom avancerade 3D-ritningar. När skissen är klar tillverkas en provmodell som sedan sätts i produktion.

Smyckena tillverkas i Thailand. Sedan Marie Rantzau startade ENAMEL Copenhagen 2009 har hon samarbetat med fasta team både i Thailand och Kina och på så sätt varit med och skapat nya arbetstillfällen.

"Mina fasta samarbeten i Östern är viktiga – både för ENAMEL och för de människor som tillverkar smyckena. Det gläder mig att kunna vara med och skapa inte bara design och smycken, utan också arbetsplatser för människor som behöver bra arbetsvillkor." – Marie Rantzau, designer och ägare.

Marie Rantzau ENAMEL Copenhagen founder & designer

Kollektioner

Marie Rantzau skapar fyra kollektioner per år: Spring/Summer, High Summer, Autumn/Winter och Christmas. Kollektionerna är feminina och coola, med en sommarkollektion där olika designs är lekfulla och lätta med starka färger, och en vinterkollektion fokuserad på att matcha det som klär oss bäst under de kalla månaderna. Många av smyckena blir klassiker och är därför mycket eftertraktade bland ENAMEL Copenhagens kunder.

Alla kollektioner kan mixas och matchas på kors och tvärs, vilket ger oändliga kombinationsmöjligheter och rika möjligheter att skapa en unik och personlig look.