Smyckesguide

Smyckesguide

VÅRA MATERIAL

ENAMEL Copenhagens smycken är tillverkade i äkta material och ska av den anledning bäras och förvaras med omsorg för att ta väl hand om dom. Alla smycken är gjorda i sterling silver 925 och beläggning i 18 karats guld eller en svart – rhodinering.

SÅ TAR DU HAND OM DINA SMYCKEN

Alla smycken slits efterhand men med omsorg och bra förvaring håller dom längre. Då våra smycken är av äkta material kan man tyvärr inte undvika att metallen bliver oxiderad och mörkare i kontakt med fukt eller luft. Därför rekommenderar vi att du främst förvarar dina smycken i sin ask eller påse, när dom inte är i bruk, så dom får så lite kontakt som möjligt med luft eller fukt. Utöver detta ser vi det som en bra idé att förvara smycken enskilt, så man undviker nötning mot varandra. Undvik också att dina smycken kommer i kontakt med vatten, kräm, tvål och liknande. Ta av dig dina smycken i samband med exempelvis disk, städning, bad och träning.

RENGÖRNING AV SMYCKEN

Om du upplever att dina smycken får missfärgningar över tid, finns det olika sätt hur du kan göra rent dom. Har dina smycken i silver blivet mörkare, kan du putsa dom med silverputs, och om smycket har en förgyllning är det bättre att använda en torr trasa, och gnugga försiktigt tills dom får tillbaka sin glans. Smycken med rhodinering vill successivt förlora sin rhodinerade look, då denna typ av beläggning gradvist nöts bort. Detta kan man inte undvika, dock kan man genom att förvara och bära sina smycken med omsorg minska nötningen.

 

Reklamationsrätt

När du handlar hos ENAMEL Copenhagen har du självklart 2 års reklamationsrätt på alla smycken. Vi ser dock en skillnad på produktionsfel, slitage och felanvändning. Produktionsfel är fel i produktionen av smycken. Slitage är inte omfattat av reklamationsrätten, detta indikerar att smycket varit i användning i en längre tid, och det är förväntat att smycket fått slitage. Därför hamnar slitage på guldbeläggning och rhodinering under slitage, detta sker vid användning av smycket. Felanvändning betyder att smycket varit utsatt för fel bruk eller misskötsel. Läs mera om våra riktningslinjer för reklamationer under våra köpvillkor. 

 

RINGGUIDE 

RINGGUIDE SIZE ENAMEL COPENHAGEN

Inre diameter i mm

Step 1.

  1. Tag en av dina egna ringar som passar dig.
  2. Mät den inre diametern av ringen.

 

Ring storlek

Step 2.

Hitta storleken i schemat ovan som passar dig.